Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
Noordhaven 46 in Zevenbergen 4761 DB

Noordhaven 46

4761 DB Zevenbergen
Vraagprijs € 492.500,- k.k. Beschikbaar

Omschrijving

ALGEMEEN: De stad Zevenbergen ligt in de provincie Noord-Brabant. Het kernwinkelgebied in het stadscentrum wordt gevormd door de Markt, de Noordhaven en de Zuidhaven. Recent is de Roode Vaart vanaf de suikerfabriek tot aan het Haveneind heropend waardoor de parallel lopende Noordhaven en Zuidhaven van elkaar zijn gescheiden door de haven. Langs het water zijn trappartijen, steigers, een...
Lees meer

Kenmerken

Soort Object Winkelruimte Totale vloeroppervlakte 458 m² In units vanaf 458 m² Aantal lagen 4
Lees meer

Omschrijving

ALGEMEEN:
De stad Zevenbergen ligt in de provincie Noord-Brabant. Het kernwinkelgebied in het stadscentrum wordt gevormd door de Markt, de Noordhaven en de Zuidhaven. Recent is de Roode Vaart vanaf de suikerfabriek tot aan het Haveneind heropend waardoor de parallel lopende Noordhaven en Zuidhaven van elkaar zijn gescheiden door de haven. Langs het water zijn trappartijen, steigers, een wandelparade en meerdere bruggen geplaatst. Het object wat u te koop wordt aangeboden is gelegen aan de Noordhaven 46-48 te Zevenbergen en is dus schitterend gelegen aan de nieuwe haven. Doordat de haven is hersteld is er een sfeervol centrum ontstaan wat veel publiek aantrekt. Langs de haven zijn parkeerplaatsen gerealiseerd voor het winkelend publiek (blauwe zone). Tevens is er parkeergelegenheid op nog geen vijf minuten lopen aanwezig op het parkeerterrein bij de Kasteeltuin. Het is ook mogelijk om Zevenbergen met openbaar vervoer te bereiken. Zevenbergen heeft een NS-station en goede busverbindingen naar nabijgelegen dorpen, op enkele minuten afstand van het centrum gelegen.

Dit karakteristieke pand is een rijksmonument en is gelegen midden in het gezellige winkelcentrum van Zevenbergen op een schitterende locatie aan de Noordhaven. Het pand is voorheen in gebruik geweest als winkelruimte op de begane grond met opslag- en kantoorruimte op de verdiepingen. Na verbouwing is het ideaal om wonen en werken te combineren onder één dak. Het pand biedt de mogelijkheid om gesplitst te worden in een winkelpand op de begane grond en een woonruimte op de 1e en 2e verdieping. Hiervoor is reeds een principeverzoek ingediend bij de gemeente Moerdijk. Tevens is het pand dé kans om uw droomwoning te realiseren!

Kelder:
Het pand is deels voorzien van een kelderruimte (circa 77m2). Het voorste gedeelte van de kelder is afgewerkt en in gebruik geweest als opslagruimte. Via een deur aan de achterzijde van de kelder is de rest van de kelderruimte te bereiken.

Begane grond:
De winkelruimte (circa 200m2) heeft een frontbreedte van circa 8m en is over de gehele breedte voorzien van een kijketalage. De achterzijde van de winkel heeft een niveauverschil in verhouding tot het voorste gedeelte van de winkel. Dit niveauverschil is rolstoelvriendelijke gemaakt. Aan de achterzijde van de winkel is via een hal het magazijn/ opslagruimte, het toilet en de kelder te bereiken. Via de hal is ook de nooduitgang/ bevoorradingsdeur te bereiken. Links naast het pand is een pad gelegen. Dit pad geeft toegang tot de bevoorradingsdeur.

Eerste verdieping:
Via een trapopgang in de winkel heeft u toegang tot de overloop op de 1e verdieping. De 1e verdieping (circa 110m2) is in gebruik geweest als kantoor- en opslagruimte. Op de verdieping zijn naast kantoorruimte diverse bergingen, een pantry en toilet gelegen. Via de achterzijde heeft u toegang tot het platte dak van circa 80m2. Na verbouwing is de verdieping om te bouwen tot een schitterende bovenwoning met ruim dakterras van circa 80 m2.

Tweede verdieping:
Via een vaste trap is de tweede verdieping te bereiken. Op deze verdieping is de CV-installatie gelegen. De tweede verdieping is in gebruik geweest als opslagruimte voor de winkel. Na verbouwing is deze verdieping ruim genoeg om te betrekken bij de bovenwoning.

Voorzieningen
De winkel zal vrij van huur en gebruik worden opgeleverd, doch voorzien van o.a. navolgende door laatste gebruiker achtergelaten voorzieningen:
- elektrisch bedienbare rolluiken bij de voorgevel;
- zonnescherm buitenzijde gevel;
- airconditioner middels plafondunit;
- verwarming via een gasgestookte cv-installatie gekoppeld aan een heteluchtgordijn boven de voordeur en radiatoren;
- kunststof pantryblok;
- enkel toilet begane grond, enkel toilet eerste verdieping;
- systeemplafond met ingebouwde verlichtingsarmaturen;
- houten kozijnen voorzien van enkel glas;
- meterkast.

Bestemmingsomschrijving volgens bestemmingsplan:

Bij de gemeente Zevenbergen valt onderhavige onroerende zaak in het vigerende bestemmingsplan: “Centrum Zevenbergen"

Op grond van artikel 4 van de bestemmingsplanvoorschriften is de bestemming van het object is: “Centrum” met dubbelbestemming Waarde – Archeologie - 3

4.1 Bestemmingsomschrijving
De voor 'Centrum' aangewezen gronden zijn bestemd voor:
a. indien het functies betreft die worden uitgeoefend op de begane grondlaag van gebouwen:
1. detailhandel;
2. dienstverlening;
3. horecabedrijven van categorie 1a en 1b van de Staat van Horeca-activiteiten en overige bestaande horeca;
4. maatschappelijke voorzieningen;
5. culturele voorzieningen;
6. ter plaatse van de aanduiding 'supermarkt': een supermarkt;
7. ter plaatse van de aanduiding 'specifieke vorm van centrum - opnamestudio': een opnamestudio;
8. opslag ten behoeve van bovengenoemde functies;
b. indien het functies betreft die worden uitgeoefend op de verdiepingen van gebouwen:
1. kantoren;
2. opslag en/of sanitaire voorzieningen ten dienste van en in directe relatie met de onder a genoemde functies;
c. wonen op de begane grond en de verdieping, met aan-huis-verbonden beroepen en kleinschalige bedrijfsmatige activiteiten, voor zover het vloeroppervlak niet meer bedraagt dan 30% van het vloeroppervlak van de betrokken woning met een maximum van 60 m², met dien verstande dat:
1. het aantal wooneenheden niet meer mag bedragen dan het bestaande aantal;
2. de vloeroppervlakte bij onzelfstandige woonruimte ten minste 15 m² en bij zelfstandige woonruimte ten minste 60 m² bedraagt, of het bestaande oppervlakte op het tijdstip van inwerkingtreding van dit plan;
bij deze bestemming behorende voorzieningen, zoals groen, water, nutsvoorzieningen en parkeervoorzieningen.

4.3 Specifieke gebruiksregels
Met betrekking tot het gebruik gelden de volgende regels:
a. opslag van meer dan 10.000 kg consumentenvuurwerk is niet toegestaan;
b. verkooppunten voor motorbrandstoffen zijn niet toegestaan;
c. detailhandel in volumineuze goederen en grootschalige detailhandel zijn niet toegestaan;

4.4 Afwijken van de gebruiksregels
4.4.1 Afwijkingen Staat van Horeca-activiteiten
Het bevoegd gezag kan bij een omgevingsvergunning afwijken van het bepaalde in lid 4.1:
d. om horecabedrijven toe te laten in één categorie hoger dan in lid 4.1 genoemd, voor zover het betrokken horecabedrijf naar aard en invloed op de omgeving (gelet op de specifieke werkwijze of de bijzondere verschijningsvorm) geacht kan worden te behoren tot de
categorieën zoals in lid 4.1 genoemd;
e. om horecabedrijven toe te laten die niet in Bijlage 2 Staat van Horeca-activiteiten zijn genoemd, voor zover het betrokken horecabedrijf naar aard en invloed op de omgeving geacht kan worden te behoren tot de horecacategorieën, zoals in lid 4.1 genoemd.

4.4.2 Wonen
Het bevoegd gezag kan bij een omgevingsvergunning afwijken van het bepaalde in 4.1 ten behoeve ten behoeve van een hoger aantal wooneenheden, mits:
a. de woningbouw moet passen binnen de aan de gemeente Moerdijk toegewezen woningcontigentering en het door de gemeenteraad vastgestelde c.q. vast te stellen woningbouwprogramma;
b. er dient te worden voldaan aan het gestelde bij en krachtens de Wet geluidhinder;
c. een verantwoorde en evenwichtige stedenbouwkundige inpassing is gewaarborgd;
d. de ruimtelijke kwaliteit en het stedenbouwkundig beeld is gewaarborgd;
e. geen sprake is van een onevenredige aantasting van de gebruiksmogelijkheden van de aangrenzende gronden;
f. de verkeers- en brandveiligheid en sociale veiligheid zijn gewaarborgd;
g. vaststaat dat wordt voorzien in voldoende parkeerplaatsen;
h. de vloeroppervlakte bij zelfstandige woonruimte ten minste 60 m² bedraagt, of de bestaande oppervlakte op het tijdstip van inwerkingtreding van dit plan.

Kijk voor meer informatie over het bestemmingsplan op: https://www.ruimtelijkeplannen.nl/documents/NL.IMRO.1709.CentrumZevenbergen-BP40/r_NL.IMRO.1709.CentrumZevenbergen-BP40.html#_4_Centrum

Nadrukkelijk is vermeld dat deze informatieverstrekking niet als een aanbieding of offerte mag worden beschouwd. Aan deze gegevens kunnen geen rechten worden ontleend.
Overdracht Status Beschikbaar Vraagprijs € 492.500,- kosten koper Aanvaarding in overleg BTW van toepassing nee Bouwvorm Bouwvorm Bestaande bouw Oppervlakte en inhoud Perceeloppervlakte 220 m² Indeling Soort Object Winkelruimte Totale vloeroppervlakte 458 m² Verkoopoppervlakte 200 m² Frontbreedte 800 cm Parkeergelegenheid Parkeerpl. overdekt 0 parkeerplaats(en) Diversen In units vanaf 458 m² Aantal lagen 4 Woonruimte Woonruimte aanwezig Locatie winkelgebied stadscentrum Onderhoud binnen Goed Onderhoud buiten Goed Horeca toegestaan Ja Welstandsklasse A1
Hoofdfunctie
Winkelruimte
Oppervlakte
458 m²
In units vanaf
458 m²
Verkoop vloeroppervlakte
200 m²
Frontbreedte
800 cm
Verdiepingen
4
Welstandsklasse
A1
Detailhandel
Ja
Showroom
Ja
Horeca toegestaan
Ja

Video's

Plattegronden

Noordhaven 46 in Zevenbergen 4761 DB Noordhaven 46 in Zevenbergen 4761 DB Noordhaven 46 in Zevenbergen 4761 DB Noordhaven 46 in Zevenbergen 4761 DB

360° Foto's

U kunt de brochure hier downloaden

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Bedrijfsgegevens
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring